Kesäinen Luulaja | Kissanpäiväkimara: Kesäinen Luulaja

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Kesäinen Luulaja

Otettiin perjantaina mun vanhempien ja pikkusiskon kanssa suunnaksi Luulaja. Ilman kummempia suunnitelmia haahuiltiin keskustassa muutama tunti, käytiin syömässä sairaan hyvät patongit ja katseltiin maisemia. Mä räpsin kuvia ja nautin siitä että oli kerrankin hyvä sää Luulajan retkellä, kaksi aiempaa reissua tuonne kun on tehty J:n kanssa talvella. Ekalla kerralla oli -30 astetta pakkasta, paluumatkalla meni tuntikausia kun rekat hyytyi tielle kesken matkan ja toisella kertaa tuli räntää vaakatasossa ja paluumatkalla meni taas naurettavan pitkään, kun teitä ei ehditty auraamaan siinä tahdissa kun lunta tuli.

Mulla oli tarkoitus myös shoppailla vähän, mutta lopulta mukaan tarttui vain kynsilakka ja pari huulirasvaa sekä paluumatkalla Ikeasta pikkujuttuja kuten koukkuja ja lokerikko keittiön laatikkoon. Ehkä ihan hyvä vaan, sillä nyt pitäisi vähän säästellä rahoja ennen elokuussa odottavaa Walesin reissua.

Mutta, pidemmittä puheitta, kattokaas miten nättiä Luulajassa on!

IMG_5251
IMG_5248
IMG_5233
IMG_5212
IMG_5222
IMG_5206
IMG_5209
IMG_5198
IMG_5186
IMG_5180
IMG_5153
IMG_5219

Vaikka Luulaja on aika pieni kaupunki, sieltä löytyy ainakin näin Pohjois-Suomessa asuvan likan makuun aika makeet shoppailumahdollisuudet ja paljon nättiä nähtävää. Osansa tekee varmasti se, että keskusta on meren ympäröimä ja arkkitehtuurissa näkyy myös kaupungin ikä. Myös kaikki kahvilat ja ravintolat, joita oon tähän mennessä tuolla testannut, on olleet loistavia. Keskusta on siisti ja helppokulkuinen ja parkkitilaa löytyy helposti. Parkkimaksukin onnistuu sujuvasti pankkikortilla, jos on unohtunut se pikkujuttu että rahaakin vois vaihtaa... Luulaja on myös sen verran lähellä, että tuolla voi mainiosti käydä päiväretkelläkin, Oulusta kun tuonne ajaa noin kolme tuntia. Sinne osaa myös helposti tämmöinen tampiokin kuin mä, suurin osa matkasta kun on suoraa tietä.

Onko kukaan muu käynyt Luulajassa? Mitäs tykkäätte kaupungista?

2 kommenttia:

  1. Söpön näköistä kyllä! Käytiin ysiluokalla tuolla päiväreissu, mutta en kyllä muista oikein muuta kuin säälittävät yritykset tilata ruokaa ruotsiksi. Joku vieressä ollut suomalainen meille sitten tilasi lopulta :D Nyt ehkä sujuisi vähän paremmin kun oon opiskellut ruotsia pääaineena, pitäiskin joskus lähteä käymään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla pärjää onneksi myös englannillakin, jos hätä tulee :)

      Poista

Kiitokset niin ruusuista kuin risuistakin! Kaikki asialliset kommentit julkaistaan ja pyrin vastaamaan niihin mahdollisimman pian!