Uusi tulokas kameraperheeseen | Kissanpäiväkimara: Uusi tulokas kameraperheeseen

sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Uusi tulokas kameraperheeseen

Kuten jo edellisessä postauksessa mainitsin, hankittiin viime viikolla pieni kakkoskamera, eli Olympuksen PEN E-PL5. 

olympuspenepl5

Valokuvaus on meidän perheessä sekä mun että J:n harrastus, mutta koska J mieluiten kuvaisi omia juttujaan työmatkoillaan, on kameran jakaminen ollut hieman ongelmallista, kun multa ei oikein voi viedä työvälinettä tuosta vaan satojen kilometrien päähän. Toisaalta isoa järkkäriä on vähän hankala kantaa mukana ihan muuten vaan ja esimerkiksi rannalla tai baareissa aina vähän hirvittää. Ollaankin siis jo jonkin aikaa haikailtu kevyttä ja edullista kakkoskameraa, jolla kuvaaminen olisi kuitenkin monipuolisempaa, kuin pokkarilla räpsiminen.

Senniolympustesti2

Tehtiin jonkin verran alkuvertailuja netissä, ja päädyttiin siihen, että vaikka Canonia suositaan edelleen ykköskamerana, Olympuksella oli parhaat vaihtoehdot mikrojärkkäreistä. Suljettiin samalla pois vaihtoehdoista Olympuksen uusin malli PEN E-PL7, sillä haluttiin samantien ostaa myös valovoimaisempi objektiivi kittiputken rinnalle ja koettiin, että rungoissa ei varmastikaan olisi vielä kovin merkittäviä eroja pariin vanhempaan verrattuna. Verkkokaupassa käytiin vielä hypistelemässä paria vaihtoehtoa, ja päädyttiin hankkimaan meille Olympuksen PEN E-PL5 14-42mm f/3.5-56 ja 25mm f/1.8 -objektiiveilla.

olympustesti

Näin alkuun tuntuu ihan superoudolta kuvata tuolla uudella kameralla, kun kokoeroa Canonin 6D:hen on niin paljon, että tuo tuntuu ihan lelulta, ja lisäksi vielä pakkaa sekoittaa se, että Olympuksessa ei ole etsintä, vaan kaikki kuvaaminen tapahtuu näytöltä, mihin en oo enää ollenkaan tottunut. Ihan kiva kakkoskamera tuo kuitenkin on, vaikkei missään tapauksessa Canonia syrjäytäkään luottotyökaluna. Tarkoitukseensa, eli kevyeen reissukuvaamiseen, bileisiin, rannalle ja muuhun spontaaniin randomräpsyilyyn erittäin sopiva kaveri. Tässä postauksessa kuvituksena muutama testiräpsy viikonlopun ajalta. 

8 kommenttia:

 1. Oiii hyvältä näyttää testiräpsyt <3 tuollainen pienempi kamera olis kyllä kiva. Just helpompi kantaa mukana sellaisiin paikkoihin mennä yleensä ei järkkäriä sen kokonsa vuoksi voi/jaksa ottaa mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Joo, ei oikeen nappais kantaa baariin mukaan kahden tonnin kameraa, tuon uskaltaa sinnekin ottaa mukaan ilman sydämentykytyksiä :)

   Poista
 2. Olen miettinyt itsekkin kakkoskameran hankkimista, jonka uskaltaisi juuri baariinkin ottaa mukaan ja ei veisi niin paljon tilaa. Tuollahan tulee tosi hyviä kuvia! Kiitos vinkistä, voisin harkita itsekkin kyseisen yksilön hankkimista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa harkita, varsinkin tuon valovoimaisemman objektiivin kanssa :)

   Poista
 3. Haha mie hankin vuosi sitten olympuksen juuri samaisesta syystä, kun poikaystävä asuu 500km päässä. Nyt syksyllä halusin ostaa uuden objektiivin ja myin kameran pois ja arvaa kaipasinko sitä viimeviikolla, kun Riki vei kameran pohjoseen? Onneksi tämän vuoden jälkeen ei tarvitse nuita kaukosuhteen huonoja puolia kestää :)

  Olympus ajaa asiansa hyvin myös laadub puolesta, mutta hämärässä kuvatessa rakeisuus on kieltämättä aivan kamala! Sitä ei voi edes verrata järjestelmäkameran kuviin! :/ En tiedä, miten sitä on saatu korjattua uudemmassa mallissa toivottavasti parempaan suuntaan! Mutta ei sen kakkoskameran ihan huippulaatunen tarvitse olla ja kuvat on juuri sopivia blogiin! :)

  Myös 45mm f/1.8 on huippulaatuinen linssi, jos kaipaa henkilökuviin terävyyttä ja hyvä linssi kuvata esim.kynsilakkoja lähempää! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, taatusti kaipasit! :D Ja joo, ei tosiaan tartte kakkoskameran olla samaa luokkaa kun täyskennoisen järkkärin, joten tämmöseen blogikuvaamiseen ja muuhun kevyeen hommaan tää sopii oikein hyvin :) Rakeisuudesta en vielä ihan hirveesti osaa sanoa kun en hirveesti oo niin hämärällä kuvannut et ois suurempaa haittaa ollut :)

   Poista
 4. Mikäs se täältä löytyi! Onpa sulla tosiaan ihanan laadukkaita kuvia! Vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, minäpä se täällä :D kiitti! :)

   Poista

Kiitokset niin ruusuista kuin risuistakin! Kaikki asialliset kommentit julkaistaan ja pyrin vastaamaan niihin mahdollisimman pian!