Miniloma Tukholmassa | Kissanpäiväkimara: Miniloma Tukholmassa

lauantai 3. tammikuuta 2015

Miniloma Tukholmassa

tukholmanreissu10tukholmanreissu3

Alunperin mulla oli tarkoitus viettää välipäivät ja uusi vuosi Walesissa, mutta monien asioiden summana jäin lopulta kotiin, ja ketutti kunnolla. Vähän ennen joulua päätettiin sitten J:n kanssa lähteä kuitenkin muutamaksi päiväksi reissuun välipäivinä. Kohteeksi valittiin Tukholma, koska haluttiin matkustaa laivalla, ja koska meillä oli mahdollisuus erittäin edullisiin junalippuihin, päätettiin vaihtelun vuoksi junailla Turkuun ja jatkaa sieltä matkaa laivalla. Ja tätä junailua mä kirosin kyllä moneen otteeseen reissun aikana, koska VR = Venaile Rauhassa, edelleen.

Lähdettiin siis matkaan Tapaninpäivän iltana yöjunalla. Mä nukuin yön aikana ehkä kolme tuntia, ja kuuden aikaan aamulla herätessäni vedin saman tien pussillisen hernemaissipaprikaa nenään, sillä juna oli yli puoli tuntia myöhässä aikataulusta, ja olisi perillä aika tarkkaan kaksi minuuttia laivan lähdön jälkeen. Ehdin jo mielessäni tehdä miljoona varasuunnitelmaa sen varalle, ettei päästäisi laivaan ollenkaan, mutta onneksi Viking Linen päässä oltiin tietoisia junan myöhästymisestä ja meitä odotettiin. Juostiin siis viime tipassa laivaan syömään ja nukkumaan vähän lisää. Maarianhaminassa käytiin kannella sentään vähän katselemassa maisemia.

tukholmanreissu2
Liian vähän unta, liian kylmä tuuli. Kerrassaan kuvauksellinen olo.
tukholmanreissu1

Me valittiin meidän hotelliksi Scandic Malmen Södermalmilla, noin kilometrin kävelymatkan päästä Viikkarin terminaalista. Hotelli oli kyllä ihan loistavalla paikalla, ympärillä oli paljon pikkuputiikkeja ja ravintoloita ja ihan hotellin kulmalta pääsi metrolla keskustaan. Meidän huone oli pieni mutta siisti, ja sisustuksessakin oli kivasti jujua, vaikken vieläkään oikein tiedä, mitä ajatella tuosta yhden seinän kollaasintyyppisestä kuvituksesta. Hotellin aamupala oli tosi kiva, erityistä plussaa luomutuotteista ja tuoreista hedelmistä. Toisaalta miinusta hotelli saa siitä, että alakerran kahdesta baarista kantautui viimeisenä iltana jonkin verran basson jytkettä jopa meidän seitsemännen kerroksen huoneeseen, eli voin vaan kuvitella, millainen meteli olisi ollut suoraan baarien yläpuolella olevissa huoneista. Meidän huoneessa oli myös melko kylmä ja vedenpaine oli aika surkea. Nuo oli kuitenkin pieniä vikoja, kun kokonaisuus oli kuitenkin oikein kelvollinen ja saatiin nukuttua hyvin.

scandicmalmen1scandicmalmen2tukholmanreissu6

Meillä oli kolme päätavoitetta reissulle, eli yhdessäolo, shoppailu ja visiitti valokuvamuseo Fotografiskaan. Oikein hyvin onnistuttiinkin, kun ei ollut työ- tai koulujuttuja, tietokoneita tai muita ihmisiä viemässä huomiota. Mä hamstrasin suurimmaksi osaksi kosmetiikkaa, mutta esittelen parhaita löytöjä vielä erillisessä postauksessa. Haahuiltiin ympäri Tukholman katuja ja ihasteltiin aurinkoa ja jouluvaloja, käytiin välillä kahvilla ja syömässä ja pelleiltiin omiamme. Viimeisenä päivänä käytiin katsastamassa tosiaan Fotorafiska, jonne oon aina ohikulkiessa haikaillut, mutta aiemmin ei ole oikein ollut aikaa käydä sisällä asti. Oma suosikkini tämän hetken näyttelyistä oli ehdottomasti Herb Rittsin In Full Light, jossa oli paljon muotikuvia ja henkilökuvia vuosikymmenten varrelta. Ritsillä on ollut ihan mieletön taito käyttää valoa ja ihmisvartaloita kuvissaan, kannattaa ehdottomasti tutustua hänen töihinsä jos valokuvaus vaan yhtään kiinnostaa.

tukholmanreissu4tukholmanreissu5tukholmanreissu7

Suomeen päin matkattiin taas laivalla, käytiin syömässä ja vielä Tax-freessä tuliaisia hakemassa ja painuttiin pehkuihin ajoissa. Herättiin puoli seiskan aikaan aamupalalle ja hypättiin satamassa junamatkalle, joka venyi kolme tuntia pidemmäksi, kuin oli tarkoitus, kun junasta hajosi jarrut kesken matkan. Oltiin siis kotona tiistaina illalla väsyneinä ja nälkäisinä, mutta kaiken kaikkiaan reissu oli kyllä kiva. Pitää ottaa uusiksi vielä toistekin, jos sattuu saamaan edulliset matkat ja hotellin.

tukholmanreissu9

8 kommenttia:

 1. Pitäisi itselläkin käydä Tukholmassa pitkästä aikaa! Harmittaa ko ei ole päässyt mihkään reissuun työkiireiden takia, onneksi sentään edes pohjoseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että kuitenkin edes vähän on päässyt irtautumaan arjesta! :) Sehän ei aina edes reissua kaipaa :)

   Poista
 2. Hih! Ihan huippu reissukuvaus :)
  Kivasti kerrottu myös se, mikä ei menny niinku piti <3
  Näinhän se joskus menee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Joo, aina reissatessa täytyy varautua siihen, että joku homma ei toimikaan niin kuin pitää, joustavuudella parantaa oman reissun laatua jo ihan huimasti :)

   Poista
 3. Oi mä en oo ikinä käynyt Tuhkolmassa!! Jos tän vuoden tavoitteena olis päästä sinne tai edes jonkinmoiselle laivaristeilylle :) mukava oli lukea teidän reissusta ja esittele ihmeessä ostoksia!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä käydä edes päiväkseltään, jos vaan yhtään on mahdollista! :) Ostospostausta tule ilmoille varmaan huomenna tai maanantaina :)

   Poista
 4. Apua nuo junajutut, ois menny kyllä hermo. :D Mutta muuten kuulostaa ihanalta teidän miniloma! Innolla oottelen ostospostausta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla lopulta vaan nauratti palatessa, kun tiesin että saadaan kuitenkin korvauksia odottelusta eikä ollut kuitenkaan mikään kiire :)

   Poista

Kiitokset niin ruusuista kuin risuistakin! Kaikki asialliset kommentit julkaistaan ja pyrin vastaamaan niihin mahdollisimman pian!