Olohuoneen muodonmuutos - osa 1 | Kissanpäiväkimara: Olohuoneen muodonmuutos - osa 1

tiistai 20. tammikuuta 2015

Olohuoneen muodonmuutos - osa 1

Tästä lähtee pieni postaussarja, jossa pääsette kevään mittaan seuraamaan meidän olohuoneen muodonmuutosta. Tässä ensimmäisessä osassa tutustutaan lähtötilanteeseen ja alkuvaiheen suunnitelmiin.

Me ollaan asuttu tässä asunnossa nyt vajaat kolme vuotta, ja vaikka täällä on heti tuntunut kodilta, me ei juurikaan olla panostettu sisustukseen pintoja enempää. Huonekaluja on haalittu vähän sieltä täältä, tapetit on uusittu jo kertaalleen alun pintaremontin jälkeen ja tulos on ollut lähinnä se, että kaikki kyllä toimii, mutta silti ollaan kaivattu vähän enemmän persoonaa meidän sisustukseen. Makuuhuone ja työhuone näyttää jo ihan kivalta ja keittiöstä puuttuu vain verhot, joten isoin "ongelma" on ollut olohuone.

olohuone1olohuone3olohuone2

Muuton aikaan saatiin J:n kaverilta edullisesti valllltava oranssi sohva ja rahi. Niin iso, että tyyliin puolet olohuoneesta täyttyy jo sohvalla. Oranssi värinä on vielä sen verran vahva, että se rajaa muita käytettäviä värejä jo aika paljon. Verhoja ei olla vielä kahden vuoden aikanakaan löydetty tarpeeksi kivoja. Peppi on repinyt tapetteja. Valot on himmeät ja vihertävät, koska J päätti säästää ja tilata lamput Kiinasta. Osa johdoista kiipeilee rumasti pitkin seiniä, kun sattuneesta syystä niitä on välillä pitänyt lyhentää (krhm, kiitos, kissat)...

Oikeastaan ainoat jutut, joista mä tällä hetkellä olohuoneessa enää pidän, on meidän TV-taso ja J:n tekemä puinen arkku. Sanomattakin on varmaan selvää, että aletaan molemmat olla aika kyllästyneitä, joten ollaan nyt päätetty kevän mittaan alkaa pikkuhiljaa uusia olohuoneen sisustusta. Tarkoitus olisi vaihtaa tapetit maaliin, uusi sohva on jo tilattu ja verhot ja torkkupeitto on jo odottamassa yläkerrassa paikoilleen pääsyä, huomenna haetaan sohvapöytä.

olohuone4olohuone5

Kokovalkoista sisustusta me ei kumpikaan haluta, eikä siinä olisi mitään järkeäkään lemmikkitaloudessa. Luonnonläheiset sävyt, materiaalien pehmeys ja selkeys sen sijaan viehättävät. Tykätään kovasti tummasta pähkinäpuusta, joten sitä tulee näkymään myös valmiissa olohuoneessa, kun vanha tv-taso ja arkku jäävät tänne edelleen. Sohvapöytä tulee niinikään olemaan pähkinäpuinen.

Sotkasta tilattu sohva on Pohjanmaan Kalusteen divaanisohva, jossa kuvasta poiketen on vaaleamman harmaa verhoilu vähän erilaisesta, pehmeämmästä kankaasta. Sohvan kaikki tyynyt on käännettäviä ja divaanin puolta voi vaihtaa itse, joten jatkossa esimerkiksi järjestyksen vaihtaminen olohuoneessa on helpompaa.
vida_div_rubic_mu_rek

Ellokselta löytyi hunajakennokuvioiset verhot ja torkkupeitto, ja valkoisen ja harmaan kaveriksi ollaan ajateltu pieniä määriä vaaleanpunaista, tyynyjä tai jotain. Lattialle mä haluaisin pari pehmeää räsymattoa, mutta lopulliset päätökset maton suhteen me tehdään vasta, kun muut hommat on jo valmiita, ettei osteta väärän kokoista mattoa. Yksi ehdokas meillä on muutenkin jo varastossa, joten ei uuden osto ei välttämättä tule edes tarpeelliseksi. Muutamia ehdokkaita kokosin Ellokselta tähän alla olevaan kollaasiin.

olohuone_tekstiilit

Koska verhojen kuvio on kuparinsävyistä ja metallinhohtoista, ajateltiin myös hankkia muutamat kupariset sisustustuotteet piristämään kokonaisuutta. Hirveästi en vaa oo kuparisia juttuja mistään kaupoista bonannut, vaikka kuparin pitäisikin olla kovassa huudossa nykyään. Clas Ohlsonilla olisi söpöjä kynttilänjalkoja (ketä mä luulen huijaavani, korkeita kapeita kynttilöitä kissojen sekaan, tuskin....) ja Ellokselta tilaisin mieluusti kätevät säilytysrasiat ja lyhdyn. Näiden suhteen ei vielä olla tehty mitään päätöksiä, joten saa nähdä, mitä lopulta hankitaan.

Olohuone_kuparia

Vielä mietinnässä olisi se, millainen maalaus toteutetaan seiniin sekä se, miten ratkaistaan suuri dilemma, eli valaisu. Vaikka olohuoneessa on isot ikkunat, niistä ei etenkään näin talvisaikaan pääse ihan hirveästi valoa sisään. Mä olen hokenut jo varmaan vuoden J:lle, etten kestä enää vihreetä valoa olohuoneessa, enkä kyllä yhtään tykkää noista spoteista muutenkaan. Ehdotuksia? Vinkkejä?

Kevään mittaan siis seurataan olohuoneen edistystä pikkuhiljaa entistä kivemmaksi ja viihtyisämmäksi. Tervetuloa matkaan!

19 kommenttia:

 1. mielenkiinnolla jään seuraamaan :) Omasta (omista) blog(e)istanikin löytyy välillä meidän sisustus ja säilytysratkaisuihin liittyviä kuvapostauksia. Osallistuin nimittäin mm. sankarin haasteeseen eteisen säilytystilaratkaisuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä käydä kurkkimassa niitäkin :) eteinen on meillä yksi kysymysmerkki myös.

   Poista
 2. Ompa mukava nähdä vaihtelua siihen, että kaikki ei oo hankkimassa heti kokovalkoista taloa jossa on ainoastaan mustia yksityiskohtia vaan nimenomaan jotain lämminhenkistä sisustusta joka kutsuu luokseen! :)
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen sisustus pienillä yksityiskohdilla on toki kuvissa kaunis, mutta meille se ei vaan millään sopisi :D

   Poista
 3. Olen aina ihan innoissani sisustus -postauksista, joten kiva päästä seuraamaan millainen teidän olohuoneesta tulee :) Hyvältä kuulostaa ja näyttää ainakin nuo mainitsemasi uudet jutut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) mielenkiinnolla odotan itsekin miten tää lähtee sujumaan :)

   Poista
 4. Mietittekö te eläinten kannalta tuota sohvaa ja sen kangasta? Meillä pitäisi kohta miettiä uutta sohvaa ja vaikka kissat ei sohvaan kynsiään teroittakaan niin kyllä tuo nykyinen sohva on ollut koetuksella kun kissat siinä ralliaan vetävät :)

  Itse kaipaan aina sisustukseen kasveja, tuovat jollain tavalla eloa huoneeseen :) Toisaalta kissat ja kasvit ei ehkä ole aina se toimivin yhdistelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietittiin joo! Nykyisen sohvan verhoilu on ollut sellaista mikrokuitukankaan tyyppistä sileää kangasta, tulevan sohvan verhoilu on vähän samantyyppisestä kankaasta, mutta paksumpaa ja ns. pehmeämpää, kestää kostealla pyyhkimistä, on tiivis ettei kynnet tartu heti kankaaseen ja muutenkin pitäisi olla vähän kestävämpää kuin sellaiset kankaat, jotka on löyhempään kudottu :)

   Kasveja meilläkin aina välillä on, mutta ollaan aika huonoja pitämään niitä hengissä :D Meillä on myös sellainen pieni "kasvihuone" Ikeasta, jossa saa pienemmät kukat kasvaa rauhassa kissoilta :)

   Poista
 5. Innolla jään seurailemaan lopputulosta :))

  VastaaPoista
 6. Jee, sisustushommat kiinnostaa aina! Voin kuvitella että alakaa ahistaa jossain vaiheessa jos olohuone om ollu pelkkää sohvaa XD
  Juuh elikkäs, nyt meikäänki iski tän postauksen inspiroimana pakottava tarve saaha uusia mattoja, hups 8(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! :D Ja hei, et sä saa mitään mattoja alkaa katteleen just ennen Koreaa! :D

   Poista
 7. Tykkään tosi paljon sisustuspostauksista, odotan innolla lopputulosta. :)

  VastaaPoista
 8. Heiii, saako kysyä, mistä tuo tv-taso on hankittu ja löytyisiköhän siitä jotain tietoja netistä? Eli onko vielä myytävänä jossain? Näyttää sellaiselta, joka vois sopia meidän olohuoneen sisustukseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on myös Sotkasta, Nopell-sarjaa kotimaiselta Kaluste Teamilta, ja näyttäisivät myyvän tuota sarjaa edelleenkin :) Noita pystyy myös aika hyvin muokkaamaan oman halunsa mukaan tilatessa, mekin tarvittiin tuo korkeampi kolmen laatikon korkuinen malli ja siirrettiin nuo avohyllyt niin, että laatikot on reunoilla ja hyllyt keskellä :)

   https://www.sotka.fi/tuotteet/tuote/48/20885/nopell-taso-2004

   Poista
 9. Kääk tuli kauhea himotus tuohon hunajakennon näköiseen kuvioon kun siitä tuli mieleen Mass Effectistä yksi univormu niin nyt haluan tommoset verhot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi ei ollu ees pahan hintaset ja vaikutti kyllä laadukkailta muutenkin! :) Tarkemmin en vielä osaa sanoa, kun eivät vielä oo päässeet ikkunaan :)

   Poista

Kiitokset niin ruusuista kuin risuistakin! Kaikki asialliset kommentit julkaistaan ja pyrin vastaamaan niihin mahdollisimman pian!