Tavoitteet vuodelle 2015 | Kissanpäiväkimara: Tavoitteet vuodelle 2015

perjantai 2. tammikuuta 2015

Tavoitteet vuodelle 2015

Vuoden alussa tehdään perinteisesti uuden vuoden lupauksia. Mä olen huono lupaamaan mitään, mutta tavoitteita on aina hyvä olla. Ja koska tavoitteiden saavuttamista aina helpottaa se, että tavoitteistaan kertoo myös toisille, tässä tulevat mun tavoitteet vuodelle 2015. Kiteytettynä näissä on ideana oman hyvinvoinnin lisääminen tavalla jos toisellakin.

10899356_633195126802750_1396159830_n

En enää ole liian kiltti oman jaksamiseni kustannuksella.
Töissä tämä sujuu jo paremmin ja osaan sanoa ei, jos tilanne on sellainen, etten pysty ottamaan enempää juttukeikkoja vastaan. Tänä vuonna opettelen tekemään saman myös koulussa, sillä syksyn mittaan olen kuullut yhdeltä jos toiseltakin läheiseltä, että olen ihan liian kiltti ja otan ihan liikaa vastuuta omille niskoilleni esimerkiksi ryhmätöissä.

Luen kaikki ne kirjat, jotka ovat jääneet toistaiseksi lukemattomina hyllyyn.
Kun ei muka koskaan ole aikaa. Olen parin viimeisen vuoden aikana ostanut aikamoisen kasan erilaisia kirjoja, joista hyvin harvat olen saanut luettua loppuun asti. Tänä vuonna teen siihen muutoksen, ja uusia kirjoja saa ostaa vasta, kun joka ainoa oman kirjahyllyn kirja on jo luettu. Lukeminen oli pienenä yksi suosikkiharrastuksiani, mutta opiskellessa vapaaehtoinen lukeminen jää aina aivan liian vähälle.

Juon enemmän vettä.
Tällä hetkellä mä juon aivan liian vhän vettä ja aivan liian paljon Coca-Cola Zeroa. Tavoitteena ois siis kääntää homma takaisin oikeille raiteilleen ja juoda se suositeltu kaksi litraa vettä päivässä. Toivotavasti jossain vaiheessa vuotta pääsisin siihen, että joisin kokista oikeasti vain tyyliin viikonloppuisin, enkä päivittäin. Ostoslistalle lisättäköön siis oikeasti pitävä vesipullo.

Liikun enemmän.
Viime vuonna liikunta jäi taas todella vähälle. Tänä vuonna pyrin kuitenkin taas petraamaan ja lenkkeilemään enemmän Sennin kanssa sekä uimaan edes kerran viikossa. Jotain uuttakin lajia olisi kiva kokeilla.

Olen järjestelmällisempi.
Pidän tavarani järjestyksessä ja kalenterini ajantasalla. Teen koulu-ja työhommat ajoissa, enkä juuri ennen deadlinea hullussa stressissä. Hankkiudun eroon ylimääräisestä tavarasta ja pidän tasapainossa vapaa-ajan ja pakolliset velvollisuudet.

Alan taas pitää kirjaa ostoksistani.
Vanhan blogin puolella listailin puolen vuoden ajan ostoksiani kuukausittain vuoden 2013 aikana. Sitten se syystä tai toisesta jäi, mutta nyt haluan aloittaa listaamisen taas, sillä silloin pysyy paljon paremmin kärryillä siitä, mitä kaikkea sitä oikeasti tuleekaan shoppailtua. Tämä myös hillitsee heräteostoksien syntymistä, kun tiedän, että kaikki pitää muistaa kirjata ylös.

Millaisia tavoitteita teillä on tulevalle vuodelle?

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Aion tänä vuonna harkita kaikkia ostoksiani ja ostaa vain todelliseen tarpeeseen. :) Viime vuonna toimin pitkälti samaan tapaan, joten luotan nyt siihen että mitään isoja hairahduksia ei ole tulossa. Aion myös vähentää taloutemme ruokahävikkiä ja lisätä hyötyliikuntaa (tajusin jossain kohtaa että yliopistolle menee suora ratikka rautatieasemalta ja sen jälkeen en oo kyllä paljoa kävellyt :D). Viime vuonna kaikki mun tavoitteet vuodelle muodostui vasta tammikuun aikana, joten tässä alkuvuoden aikana saattaa tulla vielä jotain uusia ideoita, vaikka tuskin tänä vuonna lähden samoihin mittasuhteisiin kuin viime vuoden tavoitteissa. Onnea vuoden tavoitteisiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvinhän sitä tosiaan ehtii vielä miettimään tavoitteitaan tammikuun aikana, eikä nää jutut muutenkaan koskaan pitäis olla mitenkään vuoden aikaan sidottuja, vaikka uuden vuoden alussa tuleekin mietittyä näitä helpommin. Sullakin on kyllä hyviä tavoitteita! :) Ruokahävikkiä pitäis meilläkin pyrkiä vähentämään....

   Poista
 2. Kaikki hyviä tavotteita! :) Noista kannattaakin pitää kiinni. Varsinkin numero 1. on tärkeetä muistaa, täytyy osata rakastaa itseään siinä määrin, että pitää huolen omasta jaksamisesta ja omista oikeuksista! Itellä on se joka vuotinen kesäkunto-projekti, alkaa jo naurattaan :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitäis tosissaan muistaa, että mikään työ- tai kouluhomma ei oo niin tärkeetä, että sen kannattaa antaa viedä yöunet ja kaiken vapaa-ajankin. :) Ja et varmaan oo ainoa, joka tavoittelee aina uudestaan kesäkuntoa :D

   Poista

Kiitokset niin ruusuista kuin risuistakin! Kaikki asialliset kommentit julkaistaan ja pyrin vastaamaan niihin mahdollisimman pian!