Olohuoneen muodonmuutos - osa 2 | Kissanpäiväkimara: Olohuoneen muodonmuutos - osa 2

tiistai 28. huhtikuuta 2015

Olohuoneen muodonmuutos - osa 2

Tammikuussa kerroin meillä kevään mittaan toteutettavasta projektista, eli olohuoneen muodonmuutoksesta. Meillä oli tosiaan ongelmana se, että olohuoneen sisustus oli aikalailla olematon ja valllltavan kokoinen sohva hallitsi tilaa ihan liikaa.

olohuone1

Kevään mittaan ollaan sitten hankittu uuden sohvan lisäksi vähän kaikkea pientä piristystä olohuoneeseen, mutta vielä ei olla aivan valmiita, sillä haluttiin vaihtaa tapetit maaliin, eikä millään meinattu saada aikaan päätöstä siitä, minkä värinen maali haluttaisiin. Ennen maalausta ei olisi ollut mitään järkeä laittaa esimerkiksi uusia verhoja ikkunaan. Yhtäkkiä mun päähän pälkähti ihan hassu ajatus. Vaaleanpunaista? Ihan sellaista haaleaa? Ja mitä enemmän me sitä mietittiin, sitä paremmalta vaihtoehdolta se tuntui. Käytiin hakemassa parit värinäytteet ja vertailtiin niitä monessa valossa sohvaa ja muita huonekaluja vasten. Revittiin tapetit alas tuossa pari viikkoa sitten, ja J hioi ja paklasi seinät tasaisiksi. Viikonloppuna päästiin viimein maalauspuuhiin kun saatiin karvavauvat hoitoon Iihin, ja kolme värikerrosta myöhemmin meillä on nyt vaaleanpunainen olohuone. Ja tykään ihan hulluna!

olohuone4

Seinissä on nyt siis Tikkurilan sävyä nimeltä Pirtelö. Haalea, vähän harmaaseen taittava vaaleanpunainen on mukavan pehmeä väri ja passaa muihin meidän väreihin älyttömän hyvin. Ihan valkoista ei haluttu, sillä tykätään siitä, että sisustuksessa on vähän väriä. Tähän voi vielä kuitenkin yhdistää kausittain muitakin värejä, jos haluaa vaihtelua.

olohuone3

Toinen isompi uusi juttu on siis sohva. Pohjanmaan Kalusteen sohva oli toki alkuun pienen tuntuinen edelliseen verrattuna, mutta kyllä tää vaan on meille passeli. Sohva on mukavan jämäkkä, eikä vaikuttaisi keräävän lainkaan yhtä paljon karvaa kuin edeltäjänsä. Toistaiseksi ollaan kyllä pidetty istuintyynyjen suojana paria Ikean torkkupeittoa, koska Senni kantaa vielä jonkin verran hiekkaa ja kosteutta pihalta tassuissaan sisälle.

olohuone2

Suurin osa työstä on siis tehty, jäljellä enää pieni hienosäätö ja järjestely. Ja jo nyt tää tuntuu noin viiskyt kertaa kivemmalta, kuin ennen!

Mitäs te tykkäätte? 

8 kommenttia:

 1. Eipä olis itelle tullut ekana mieleen maalata seiniä vaaleanpunaseksi, mutta toihan passaa tosi hyvin! Varsinkin harmaan kanssa todella nätti kombo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon itsekin ihan yllättynyt siitä, miten kivalta tää näyttää :D

   Poista
 2. Söpö väri, sopii tosiaan sohvan kanssa kauniisti :) minä haaveilen myös seinien maalauksesta, mutta pitäisi jaksaa kysyä vuokranantajalta että saako maalata... Ttummansininen makkari olis ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se hyvä puoli omistusasunnossa tosiaan on, että ei oo tarttenu kysellä lupia maalaukseen ja tapettien vaihtoon, kun se ollaan pari kertaa jouduttu kissojen takia tekemään... :D Nyt pitäydytään maalissa!

   Poista
 3. Toimii!! Aika innovatiivinen ratkaisu. :)

  VastaaPoista
 4. Vaaleanpunainen kuulostaa ääneen sanottuna aina sellaiselta prinsessalastenhuoneen väriltä. Tuo teidän olohuone on todella hieno ja vaaleanpunainen ehdottomasti todella innovatiivinen valinta.
  Viisi tähteä *****

  VastaaPoista

Kiitokset niin ruusuista kuin risuistakin! Kaikki asialliset kommentit julkaistaan ja pyrin vastaamaan niihin mahdollisimman pian!