Tutorial: Flickr:n kuvien reunukset pois | Kissanpäiväkimara: Tutorial: Flickr:n kuvien reunukset pois

lauantai 11. heinäkuuta 2015

Tutorial: Flickr:n kuvien reunukset pois

Kuka on tuskaillut Flickr:n kuvien kanssa viime aikoina? Moni bloggaaja käyttää Flickr:iä kuvien postaukseen, ja on varmaan huomannut, että nyt kuviin tulee ylä- ja alareunoihin ylimääräistä tavaraa, joka ei ole esteettisesti kovin kaunista katseltavaa. Kaikilla laitteilla reunukset ei ilmeisesti näy, mutta kun ne näkyvät, ne häiritsevät. Syy löytyy kuvien liittämiseen käytettävästä HTML-koodista. Kun koodin kopioi nyt suoraan Flickr:stä, tulos näyttää tältä:

iijoki2

Mikä siis neuvoksi? Koodia pitää hitusen muokata. Esimerkiksi ylläolevan kuvan HTML-koodi näyttää Flickr:stä suoraan kopioituna tältä:

<a data-flickr-embed="true" data-header="true" data-footer="true"  href="https://www.flickr.com/photos/76782919@N08/18839318420/in/dateposted-public/" title="iijoki2"><img src="https://farm1.staticflickr.com/462/18839318420_8164f495a4_o.jpg" width="680" height="510" alt="iijoki2"></a><script async src="//embedr.flickr.com/assets/client-code.js" charset="utf-8"></script>


Ota pois heti koodin alusta <a:n jälkeen alkava data-flickr-embed="true"-pätkä ennen >-merkkiä, ja lopusta <script async- alkava osa kokonaan. Siivottu koodi näyttää tältä:

<a><img alt="iijoki2" height="510" src=" https://farm1.staticflickr.com/462/18839318420_8164f495a4_o.jpg"width="680" /></a>


Ja lopputulos näyttää tältä:


iijoki2

En ole varma, miten tämä toimii kaikilla eri selaimilla jne., joten kertokaa ihmeessä, toimiko! :) Ainakaan tässä ei mitään menetä kokeilemalla.

//EDIT!: Kuulin vielä helpomman tavan päästä ongelmasta eroon! Tekstiediteorissa klikkaa kuva aktiiviseksi ja klikkaa editorin yläreunasta Linkki-kohta pois! :)

4 kommenttia:

 1. KIITOS! Juuri julkaisin uuden postauksen, johon jouduin jättämään noi Flickin tekstit kun vaikka kuinka koitin karsia koodia, en saanut noita pois näkyvistä. Olisi pitänyt uskaltaa vähän rankemmalla kädellä vaan karsia :) Inhottavaa, että taas lisää vaivaa kuvien laittamisen yhteyteen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllähän toi teettää vähän lisää töitä, mutta varmasti toi tulee ajan kanssa sit rutiinilla :)

   Poista
 2. Kiitos tästä postauksesta, itse ihmettelin eilen kuvia Flickristä blogiin ladattaessa että mitä ihmettä ja päädyin sitten lataamaan täst´edes photobucketiin.

  with love, Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään! Itsekin oon joskus muinon photobucketiakin käyttänyt, mutta nyt kun oonmonta vuotta käyttänyt Flickriä, ei jotenkin haluttaisi vaihtaakaan :)

   Poista

Kiitokset niin ruusuista kuin risuistakin! Kaikki asialliset kommentit julkaistaan ja pyrin vastaamaan niihin mahdollisimman pian!