Peace for Paris (and the world) | Kissanpäiväkimara: Peace for Paris (and the world)

lauantai 14. marraskuuta 2015

Peace for Paris (and the world)

Ranskalaissyntyisen, Lontoossa asuvan Jean Jullienin teos on noussut eilisten hyökkäysten symboliksi.


Mun piti tulla postaamaan teille iloisia pikkujoulujuttuja, mutta nyt ei vaan pysty. Tänään ajatukset ovat Ranskassa, Pariisissa. Eiliset hyökkäykset järkyttivät ihmisiä ympäri maailmaa. Rakkauden kaupunkiin kohdistuva isku tuntuu osuvan paljon lähemmäs, kuin Lähi-Idän taistelut. 

Samalla, kun kollektiivinen järkytys ja suru vetää mielen hiljaiseksi, osassa kuohahtaa viha. Vihakin on ymmärrettävä tunne, mutta kaikkien maailman muslimien syyllistämistä tärkeämpää olisi pyrkiä etsimän konkreettisia ratkaisuja tilanteen rauhoittamiseksi. Sokea viha ja väkivalta eivät paranna tilannetta tai tuo uhreja takaisin. Ne johtavat vain uusiin uhreihin, uusiin väkivallan tekoihin ja edelleen lisääntyvään vihaan.

Minä toivon rauhaa. Rauhaa Pariisiin ja koko maailmaan. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin. Toivon, että joku päivä me vielä osattaisiin elää tässä maailmassa tuomitsematta toisia uskonnon, maailmankatsomuksen, kansallisuuden tai ihonvärin perusteella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitokset niin ruusuista kuin risuistakin! Kaikki asialliset kommentit julkaistaan ja pyrin vastaamaan niihin mahdollisimman pian!