Dine in the dark Oulu | Kissanpäiväkimara: Dine in the dark Oulu

maanantai 7. maaliskuuta 2016

Dine in the dark Oulu

Kerroinkin edellisessä postauksessani, että koin viime viikolla elämäni mielenkiintoisimman illallisen. Keskiviikko oli kiireinen päivä jo valmiiksi, mutta kun sain ElämysLahjoilta kutsun osallistua Dine in the Dark -konseptin lanseerausillalliselle ravintola Hugossa, oli pakko sanoa kyllä kiitos! Dine in the dark -illallisia järjestetään Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Jyväskylässä sekä nyt myös Oulussa. 

dineinthedarkoulu
©Sarkku

Saavuttiin paikalle Sarkun kanssa aika jännittyneissä fiiliksissä. Mä olen kuullut Dine in the dark -konseptista ensimmäistä kertaa jo varmaan kymmennen vuotta sitten jonkun tv-ohjelman kautta, ja mietin jo silloin, että kuulostaa mielenkiintoiselta. Ideana on siis se, että illallinen nautitaan niin pimeässä, että näkökyky on kokonaan poissa pelistä. Tällöin kaikki muut aistit voimistuvat ja sitä keskittyy ruokaan paljon paremmin. 

Meidät saateltiin kädestä pitäen pöytään pilkkopimeään tilaan. Menu pidetään salassa, mutta luonnollisesti allergiat otetaan huomioon, kun niistä ilmoitetaan etukäteen. Myös kasvisruokaa saa pyydettäessä. Pimeässä ainoa valo, joka näkyi, oli punainen piste, josta tiesi, missä tarjoilija meni. Kaikki muu piti tunnustella näppituntumalla. Missä on lasi? Ruokailuvälineet? Missä kohtaa mennään jo naapurin puolelle? Illan emäntänä toimi näkövammainen nainen, joka ruokailun aikana kertoi myös omista kokemuksistaan. Näköaisti ja visuaalisuus ovat todella suuressa roolissa elämässä, joten tällainen parinkin tunnin kokemus ilman näköä oli todella avartava. 

Kun ruokaa ei näe ainkaan, jokainen suupala on yllätys. Kolmeen ruokalajiin mahtuu todella paljon makuja ja suutuntumia ilman, että kokonaisuus jää sekavaksi. Kylmää, lämmintä, rapeaa, pehmeää... suolaista, kirpeää ja makeaa. Tuoksut tulivat esille ihan uudella tavalla ja uusia ruokalajeja odotettiin vesi kielellä. Myös viinit oli ihan nappivalintoja, mä en yleensä ole viinin ystävä ollenkaan, mutta noista mä kyllä pidin. En tiedä, mitä join, mutta hyvää oli! 

Illallisen lopuksi totuteltiin pikkuhiljaa valoon kynttilöitä sytyttelemällä. Saatiin nähdä vielä kuvat syödyistä annoksista. Kaikenkaikkiaan erittäin positiivinen kokemus, ja varmasti tulee suositeltua muillekin. Lippuja illalliselle voi ostaa ElämysLahjojen sivuilta tai osoitteesta dineinthedark.fi. Illallinen maksaa 80 euroa per henkilö ilman viinejä, mutta kyllä näissä on raaka-aineetkin sitten ihan eri luokkaa. Tämä olisi ihan loistava idea vaikka häälahjaksikin. Illallisia järjestetään pari kertaa kuussa, ja seuraava illallinen Oulussa järjestetään 17. maaliskuuta.

Ootteko te syöneet illallista pimeässä?

10 kommenttia:

 1. vitsit harmittaa, että oli muuta menoa tuolloin.. ja huomasin kutsunkin pari päivää myöhässä. :D kuulostaa kyllä niin kokemisen arvoselta jutulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa kyllä käydä testaamassa! :)

   Poista
 2. Mulle tuli tuo sama kutsu, mutta olin jo kerinnyt sopia illalle ihan muuta. Ja jäin miettimään, että oliko ruokalista jo etukäteen valittu - niin olisiko saanut kasvisruokaa, mutta olisi näköjään. :) Varmasti siisti kokemus!
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin yhdellä henkilöllä tuolla oli kyllä kasvisruoka :) En tiiä, oliko täysin vegaani, mutta varmasti kysymällä selviää.

   Poista
 3. No niin nyt alko harmittaa ku en päässy... Onneks ei oo annoksista kuvia haha >:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, sun pittää mennä toisen kerran itte! :D

   Poista
 4. Täälläkin on kuulemma pimeä ravintola, pitää joskus kokeilla. Toisaalta hiukan pelottavaakin. Mä en normaalisti tykkää syödä edes hämärässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä mullakin meinasi alkuun iskeä joku paniikintapainen, etenkin kun piti luottaa siihen että joku toinen ohjaa sun liikkeitä pöytään siirtyessä, mutta kun istumaan pääsi, niin tilanteeseen tottui yllättävän nopeasti :)

   Poista

Kiitokset niin ruusuista kuin risuistakin! Kaikki asialliset kommentit julkaistaan ja pyrin vastaamaan niihin mahdollisimman pian!