Leffassa -- Onnenonkija | Kissanpäiväkimara: Leffassa -- Onnenonkija

maanantai 28. maaliskuuta 2016

Leffassa -- Onnenonkija

Terkkuja Teneriffalta! Saavuttiin tänne lauantaina, ja vielä olisi muutama päivä aikaa auringossa. Palataanpa tällä kertaa kuitenkin viikon takaiseen maanantaihin, kun pääsin muutaman muun oululaisen bloggaajan kanssa katsastamaan viime perjantaina ensi-iltaan tulleen Onnenonkija-leffan pressinäytöksen.

©Onnenonkija

Elokuvassa Onnenonkija unelmaansa tavoitteleva muotibloggaaja Marja uskoo vankasti blogiinsa ja tavoittelee tähtiä. Kultalusikka suussa syntynyt Olavi haluaisi vain olla ihan tavallinen. Hieman outo Olavi voisi olla ratkaisu neuvokkaan Marjan kriisiytyneeseen rahapulaan ja laskussa oleviin seuraajamääriin. Naisista Olavi ei tiedä hirveästi mitään.


Mä olin bongannut tän leffan trailerin jo joskus tammikuussa, ja kiinnostuin ihan samantien. Vähän hirvitti, millaisia tyhjäpäitä bloggaajista leffassa tehtäisiin, mutta täytyy sanoa, että yllätyin erittäin positiivisesti. Elokuvassa Minka Kuustosen näyttelemä Marja kasvaa aidosti ja näyttää myös sen, että bloggaaminen tarkoita sitä, etteikö päässä pyörisi muutakin kuin asukuvat ja skumppaillat. Leffassa toki asioita on pakko kärjistää ja yleistää, joten bloggaajasta saatava kuva on aika kliseinen, mutta kuitenkin kohtalaisen realistinen siinä mielessä, että hyvin harvan bloggaajan elämä oikeasti on mitään luksusta. En usko, että kukaan on vielä onnistunut hankkiutumaan mihinkään valtaviin velkakierteisiin nimenomaan bloginsa takia, mutta toisaalta en näe sitä mitenkään mahdottomanakaan siinä mielessä, että nuoret ylipäätään joutuvat nykyään usein ongelmiin esimerkiksi pikavippien kanssa.


onnenonkija

Elokuvan käsikirjoittaja Pekko Pesonen sekä ohjaaja Ville Jankeri ovat tehneet ihan valtavan määrän taustatyötä ja se myös näkyy. Moni bloggaaja tunnistaa varmasti leffasta niin itsensä kuin monet muutkin bloggarit ihan pienistäkin yksityiskohdista. Minka ja Olavi Uusivirta tekivät ihan loistavaa työtä Marjan ja Olavin rooleissa, kemiat heidän välillään toimivat erittäin nappiin. Muista rooleista mun on pakko antaa peukut Satu Silvolle ja Taneli Mäkelälle, jotka näyttelivät Olavin äitiä ja Marjan isää. Mä tykkäsin myös leffassa siitä, miten ruudulla pyörivät välillä kommenttivirrat ja hashtagit, joista välittyi tunnelmia jotenkin tosi tuoreella tavalla.

Pääsimme elokuvan jälkeen vielä jututtamaan Ville Jankeria ja Minka Kuustosta. Molemmat ihan huikean mukavia tyyppejä, erityisesti Minka teki muhun erittäin positiivisen vaikutuksen, niin sympaattinen ja tyylikäs mimmi! Oli mahtava nähdä, miten aidosti tekijät ovat edelleen kiinnostuneita blogimaailmasta ja uusien ihmisten tapaamisesta, ja juttua olisi riittänyt vaikka kuinka pitkään kun alkuun päästiin. Kaikenkaikkiaan Onnenonkija on just sellainen sopivan kevyt romanttinen komedia olematta kuitenkaan täysin aivotonta höttöä. Leffa kritisoi osuvasti nykyajan pinnallisuutta ja selfiekulttuuria olematta kuitenkaan tuomitseva. Parhaiten tää leffa sopii varmasti tyttökavereiden kanssa katsottavaksi, mutta miksipä ei myös miehiä kannattaisi houkutella messiin!

Onko joku muu jo nähnyt Onnenonkijan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitokset niin ruusuista kuin risuistakin! Kaikki asialliset kommentit julkaistaan ja pyrin vastaamaan niihin mahdollisimman pian!