Keittiökorneri #2 -- Maailman parhaat mokkapalat, eli mustaa magiaa äidille! | Kissanpäiväkimara: Keittiökorneri #2 -- Maailman parhaat mokkapalat, eli mustaa magiaa äidille!

perjantai 6. toukokuuta 2016

Keittiökorneri #2 -- Maailman parhaat mokkapalat, eli mustaa magiaa äidille!

mokkapalat2

Tälleen puolentoista vuoden välein on ihan hyvä jakaa reseptejä Kissanpäiväkimarassakin! Tällä kertaa ajattelin vinkata mun suosikkileivoksesta, joka voisi sopia mukavasti vaikka äitienpäivän kahvipöytään! 

Jo pienestä asti mun synttäripöytään on ihan ehdottomasti kuuluneet mokkapalat. Ja nimenomaan tällä reseptillä, jossa on tumma pohja ja tuhti kuorrutus! Tää on kaukana mistään kevyestä ja terveellisestä herkusta, ja siksi meillä tehdäänkin näitä vain pari kertaa vuodessa, mun ja J:n synttäreillä. Ei näitä montaa palaa edes voisi syödä kerrallaan, ja pellillinen riittää isollekin porukalle! Esimerkiksi meidän synttäreillä yhdestä pellillisestä riittää helposti noin 15 hengelle.

1,25 dl vettä
1,25 dl kahvia
200 g voita
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl suolaa

5 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
1 tl leivinjauhe

½ dl piimää
½ dl maitoa
2 munaa

1 rkl maitoa
1 rkl kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
100 g pehmeää voita
n. 200 g tomusokeria
nonparelleja

mokkapalat5mokkapalat4mokkapalat3

1. Kiehauta kattilassa tai mikrossa vesi, kahvi, voi, kaakaojauhe ja suola. Anna jäähtyä hieman. 
2. Lisää kuivat aineet edellisiin hyvin sekoitettuna. 
3. Lisää edellisiin piimä, maito ja munat sekoitettuna. 
4. Kaada pellille ja paista n. 200 asteessa n. 20 minuuttia.
5. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
6. Sekoita maito, kahvi, voi ja tomusokeri tasaiseksi massaksi. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele päälle nonparellit. 
7. Anna kuorrutteen jähmettyä hieman ja leikkaa paloiksi.

mokkapalat

Helppo tehdä, tuloksena syntisen herkulliset mokkapalat, joiden jälkeen ei taatusti enää vaaleapohjaisia versioita katso samalla tavalla. Tää on muuten ainoa muoto, missä mä tykkään kahvista! 

3 kommenttia:

  1. Tuleeko päälliseen lainkaan kaakaojauhetta, vai onko se vaalea kuorrute?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, hyvä kun huomautit! Olin näköjään unohtanut lisätä sen tuonne listaan. Korjasin nyt asian. Kuorrutteeseen tulee siis 1 rkl kaakaojauhetta :)

      Poista
    2. Kiitos! Oli muuten herkullista ja helppo tehdä ☺

      Poista

Kiitokset niin ruusuista kuin risuistakin! Kaikki asialliset kommentit julkaistaan ja pyrin vastaamaan niihin mahdollisimman pian!