Italialainen iltapäivä Oulussa -- Arinan ravintolat | Kissanpäiväkimara: Italialainen iltapäivä Oulussa -- Arinan ravintolat

tiistai 12. heinäkuuta 2016

Italialainen iltapäivä Oulussa -- Arinan ravintolatrosso-oulu1

Toissa perjantaina kokoonnuttiin taas oululaisten bloggaajien kesken tutustumaan Arinan italialaisiin makuihin täällä Oulussa. Aloitettiin iltapäivä ostoskeskus Valkean myötä uudistuneessa Rossossa. Ihan alkuun saatiin kuulla vähän Rosson historiasta ja arvoista. Tiesittekö, että ensimmäinen Rosso perustettiin jo vuonna 1978? Rossot oli tuolloin ensimmäisiä ravintoloita, joihin myös lapset oli tervetulleita, ja perhekeskeisyys on näkynyt ravintoloissa pitkään. Oulun Rosso on nyt uudistuksen myötä saanut vähän uutta ilmettä, mutta lapset on edelleen yhtä tervetulleita. Rossossa voi kuitenkin nauttia päivällistä myös aikuisempaan makuun. Mekin päästiin heti maistelemaan alkudrinkkejä, Belliniä ja Aperol Spritziä. Saatiin pöytään myös antipastoja, vuohenjuustoa ja hunajaa, lohta ja ilmakuivattua kinkkua. Aivan superherkullista! Etenkin vuohenjuusto oli positiivinen yllätys, se kun on monesti aika tönkköä, mutta nyt tuo oli aivan unelman pehmeää.

rosso-oulu5rosso-oulu2

Pääruokana meillä oli roomalaista pizzaa, joka poikkeaa perinteisestä napolilaisesta pizzasta esimerkiksi siinä, että pohja on kuohkeampi ja täytteet tomaattikastiketta ja juustoa lukuunottamatta asetellaan pizzan päälle vasta paistamisen jälkeen. Omaksi suosikikseni noista Rosson pizzoista nousi lohta ja jättikatkarapuja sisältänyt pizza. Kaikki pizzat Rossossa muuten paistetaan aidossa koivuhaloilla lämmitettävässä kiviuunissa, ja oman pizzan valmistumista voi seurata avokeittiössä.

rosso-oulu3rosso-oulu4

Rossosta siirryttiin jälkiruualle Bacaro Doppioon, joka on uusi venetsialaistyylinen kahvila Valkean katutasossa. Tarjolla oli gelatoja, jotka valmistetaan Sokoksen Herkussa aidoista, mahdollisuuksien mukaan kotimaisista raaka-aineista. Mä maistelin suklaata, minttua ja mansikka-basilikaa, ja noi vei kyllä kielen mennessään. Tarjolla oli myös erikoiskahveja, mutta mä otin kaakaota, kun en vieläkään ole oppinut kahvin ystäväksi. 

bacaro-doppio-oulu3bacaro-doppio-oulu2

Bacaro Doppio on kyllä ehdottomasti nousemassa mun suosikkikahvilaksi Oulussa. Tuolla on niin viimeisen päälle kaunis sisustus ja rento tunnelma! Huomaa kyllä, että yksityiskohtiin on panostettu. Esimerkiksi pöydät on aitoa marmoria. Tässä kesän aikana Bacaro Doppiossa kokeillaan myös pidempiä aukioloaikoja esimerkiksi Qstockin aikaan. Normaalisti kahvila sulkee ovensa jo yhdeksältä, mutta olisipa mukavaa, jos tuolla voisi istua iltaa pidempäänkin!

bacaro-doppio-oulu1
Lopuksi käytiin tutustumassa vielä Vanhan paloaseman uudistuneeseen terassiin. Patiolta saa tänä kesänä myös ruokaa puuhiiligrillistä. Janojuomatkin pysyvät kylminä, kun ne tarjoillaan jäädytetyistä laseista. Saatiin mukaamme myös lahjakortit Rossoon ja Bacaro Doppioon, niin päästään jatkossakin herkuttelemaan!


vanha-paloasema-oulu1vanha-paloasema-oulu2 
Kiitokset Arinalle herkullisesta iltapäivästä! Erityiskiitokset myös Emmille, Heidille, Sarkulle ja Annikalle loistavasta seurasta!

Joko te ootte testanneet Bacaro Doppion gelatot? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitokset niin ruusuista kuin risuistakin! Kaikki asialliset kommentit julkaistaan ja pyrin vastaamaan niihin mahdollisimman pian!