Jekun ensimmäiset viikot kotona | Kissanpäiväkimara: Jekun ensimmäiset viikot kotona

maanantai 4. heinäkuuta 2016

Jekun ensimmäiset viikot kotona

Kohta tulee täyteen kaksi kuukautta siitä, kun Jekku muutti meille. Pikkuinen kasvaa ihan hurjaa vauhtia, viime viikon rokotuksilla käydessä painoa oli jo 7,4 kiloa. Korvat nousivat pystyyn noin kuukausi sitten, ja sisäsiisteyskin on opittu niin hyvin, ettei meillä olla enää about kuukauteen tarvittu sanomalehtiä lattioilla. Ihan vastahan tuo oli vielä ihan pikkuinen pallero, nyt ei enää yhdellä kädellä kainaloon nappaaminen sujukaan niin helposti, kuin vielä muutama viikko sitten. Kuumimmat hellepäivät on olleet pienelle vähän tylsiä ja lenkillä pitäisi päästä aina vaan varjoon pötköttämään, mutta onneksi viilennysmatto toimii hyvin.

Jekkuu2

Jekku on tosi rohkea, mutta rauhallinen pentu. Me ollaan alusta asti pyritty tutustuttamaan Jekkua mahdollisimman monenlaisiin ihmisiin, tilanteisiin ja paikkoihin, ja tähän mennessä Jekku on jo autoillut paljon, käynyt esimerkiksi Rotuaarilla, satamassa ja torilla, tavannut ihmisiä vauvasta vaariin ja nähnyt monenlaisia koiria ja yhden kissankin näiden omien lisäksi. Ja kaikki uudet asiat Jekku ottaa vastaan innokkaasti, turhia hötkyilemättä. Kontrasti Senniin on ihan valtava, Senni oli alusta asti monessa paikassa melko arka. Toki me ollaan itsekin opittu paljon, ja osattu tehdä monta asiaa paremmin, kuin Sennin kanssa aikoinaan.

Jekkuu3

Osaa Jekku toki riehuakin, mutta isommat hepulit kestää ehkä vartista puoleen tuntiin, sitten vähän nukutaan ja ollaan taas nätisti. Pahimpia ongelmia, jos niitä ongelmiksi nyt tässä vaiheessa voi vielä kutsua, on innostuneena haukkuminen ja pennuille tyypillinen näykkiminen, mutta etenkin tuo näykkiminen on koko ajan vähenemään päin, onneksi. Kissojenkin kanssa Jekku tulee toimeen ihan mukavasti, Vähän hakee vielä sitä omaa paikkaansa laumassa ja yrittää välillä jahdata tai alistaa kissoja, jotka mahtuu kätevästi mahan alle, mutta kyllä nää jo nukkuukin välillä vierekkäin samassa pedissä.

Jekku on totutellut yksinoloonkin alusta asti pikkuhiljaa. Hankittiin heti koiraportti, ja yksin ollessaan Jekku on keittiössä, jossa sillä on oma peti, vettä ja paljon virikkeitä saatavilla. Tällä hetkellä Jekku on ollut yksin pisimmillään jonkun nelisen tuntia, ja tulee vastaanottamaan kotiintulijat ja vieraat nätisti haistellen ilman hepuleita tai haukkumista. Välillä tuntuu, että liekö toinen on edes huomannut olleensa yksin.

Jekkuui1

Yksi jännimmistä jutuista, mitä ollaan Jekun kanssa tehty, on uiminen. Käytiin pari viikkoa sitten ensimmäisen kerran uimassa Oulun HundSpassa. Alkuun vähän jännitti, mutta vauhtiin päästyään Jekku ui hienosti kaikkia neljää jalkaa käyttäen, ja toisella kertaa ei millään olisi malttanut odottaa altaaseen pääsyä. Tällä hetkellä HundSpassa tehdään allashuoltoa, mutta heti elokuun alussa jatketaan taas harjoituksia. Ostettiin Jekulle myös ihan omat pelastusliivit veneilyä varten. Tästä hommasta voisin tehdä sitten myöhemmin myös omaa postausta, jos kiinnostusta on?

Jekkuu6

Kaikenkaikkiaan meillä menee siis Jekun kanssa tosi hyvin! Jekku osaa tosi hyvin jo perusjuttuja, kuten istu, maahan, odota ja antaa tassua, mutta tottakai treenit jatkuu, esimerkiksi sen suhteen, että malttaisi jättää kiellettyjen juttujen pureskelun (vaikka varsinaisia tuhoja Jekku ei olekaan tehnyt) ja rauhoittua kesken haukkukonsertin. Lenkkeilykin sujuu ihan mainiosti, mitä nyt välillä pitäisi vähän päästä painimaan remmin kanssa kävelyn sijaan. Nää ekat pari kuukautta on olleet niin helppoja, että tässä pitäisi varmaan kovasti koputtaa puuta, ettei tuo nyt saa jotain hullua tuhoamisvimmaa heti kun kehuskelen.

jekkuui3

3 kommenttia:

  1. Ihana Jekku! Koiravauvakuume iski heti. Nukkuva lapinkoira on jotain todella suloista. Nehän ei toisaalta näytä nukkuvan laisinkaan, kun niillä on nuo "silmät" auki petolintujen huijaamiseksi. Uintitreeneistä olisi kiva kuulla lisää sitten elokuussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä monesti katson muka Jekkua silmiin ja tajuan et eeei, kun vähän alemmas vielä :D

      Poista

Kiitokset niin ruusuista kuin risuistakin! Kaikki asialliset kommentit julkaistaan ja pyrin vastaamaan niihin mahdollisimman pian!